torstai 31. toukokuuta 2012

Rekrytointi pilottiprojekteihin

Kolmio-hankkeessa taiteen hyvinvointipalveluja kehitetään kymmenessä pilottiprojektissa eri paikkakunnilla. Pilotit on suunnattu eri kohderyhmille ja ne toteutetaan moniammatillissa työryhmissä.
Näihin työryhmiin etsitään sopivia kuvataiteilijoita, säveltäjiä ja tuottajia. Työryhmissä on mukana myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Jokaisen pilotin kokonaisbudjetti on n. 10.000 €.

Määräaikaan mennessä saapui 54 hakemusta. Käymme hakemukset läpi pilottikumppanien kanssa ja otamme yhteyttä haastatteluun valittaviin elokuussa.

Avausseminaari 21.5.2012

Kolmio-hankkeen avajaisseminaari pidettiin Helsingin Taidehallissa 21.5.2012. Paikalla oli yli 30 asiasta kiinnostunutta, taiteilijoita, hanketoimijoita ja muita alan ammattilaisia. Hyvän virityksen päivän teemaan antoi MuT, psykologi ja laulunopettaja Ava Numminen. Kolmio-hanketta esittelivät eri näkökulmista projektipäällikkö Tomi Kuusimäki ja Minna Kuusisto Satakunnan ammattikorkeakoulusta sekä Riikka Talvitie Suomen Säveltäjistä ja Merja Isotalo Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUsta.
Kiitos Avalle ja kaikille osallistujille aktiivisesta keskustelusta sekä Taidehallille inspiroivasta tilasta!

Seminaarit materiaalit löytyvät oheisista linkeistä.

Esitysmateriaali 1
Esitysmateriaali 2

maanantai 7. toukokuuta 2012

Kolmio‐hankkeen avajaisseminaari
Ma 21.5.2012 klo 12–16
Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3

Ohjelma

12.00–12.30 Kolmio‐hankkeen ja yhteistyötahojen esittely, projektipäällikkö Tomi Kuusimäki, SAMK

12.30–13.45 Hankekokemuksia taiteen ja terveydenhuollon kentältä, MuT, psykologi, laulunopettaja Ava Numminen

13.45–14.15 Kahvi

14.15–15.00 Kulttuurista hyvinvointia — Kolmio‐hanke tuottajan näkökulmasta, kulttuurin tutkija, yrittäjä Merja Isotalo

15.00–15.15 Hyvinvointipalvelut — Kolmio‐hanke sosiaali‐ ja terveysalan
näkökulmasta, vs.lehtori Minna Kuusisto, SAMK

15.15–15.30 Taiteilija tiimissä — Kolmio‐hanke taiteilijan näkökulmasta
Säveltäjä Riikka Talvitie

15.30–16.00 Keskustelu

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumiset 16.5. mennessä
osoitteeseen:
https://elomake.samk.fi/lomakkeet/1854/lomake.html
Kolmio-hankkeessa kuvataiteen, musiikin sekä sosiaali- ja terveysalojen ammattilaiset yhdistävät voimansa hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Hankkeessa keskitytään erityisesti kulttuurialan rakenteiden kehittämiseen taiteen soveltavan käytön näkökulmasta. Tähän liittyy mm. kulttuurijärjestöjen osaamisen lisääminen sekä taiteilijoiden välittäjäorganisaatioiden kehittäminen. Mukana toteuttamassa on kuvataide- ja musiikkialojen kattojärjestöjä. Hanketta hallinnoi Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Kolmio-hankkeen päätavoitteet ovat:

  • Parantaa valtakunnallisten järjestöjen ymmärrystä kuva- ja säveltaiteen alojen mahdollisuuksista hyvinvointipalveluiden tuottajana
  • Parantaa alojen järjestöjen kykyä toimia välittäjänä hyvinvointipalveluiden tuottamisessa
  • Lisätä kuvataiteilijoiden, säveltäjien ja tuottajien valmiuksia toimia moniammatillisessa työryhmässä hyvinvointipalveluiden tuottamisessa
  • Lisätä sekä järjestöjen että taiteilijoiden, säveltäjien, tuottajien ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten verkostoitumista

Konkreettisia palvelumalleja testataan 10 eri pilottiprojektissa. Palveluiden kohderyhmiä on monia: vanhuksia, kehitysvammaisia, omaishoitajia jne. Hankkeen pohjana on esiselvitys, jossa tarkasteltiin aiemmin toteutettuja kuvataide- ja musiikkialan tuottamia hyvinvointipalveluhankkeita. Selvityksessä nähtiin kuvataide- ja musiikkialan hyvinvointipalveluiden kasvamiselle avainasemassa olevan taiteilijoiden omat välittäjäorganisaatiot, jotka edesauttavat taiteilijoiden, säveltäjien, tuottajien ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten verkostoitumista.